Waarom Vitamine C zo belangrijk is voor je huid

Wat niet iedereen weet is dat Vitamine C een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van collageen. Collageen zorgt voor de volheid en stevigheid van onze huid en de aanmaak van collageen begint al rond ons 25ste levensjaar af te nemen. Het gebruik van Vitamine C in je skincare routine is daarom uiterst belangrijk om de collageen productie zo goed mogelijk op peil te houden en huidveroudering maximaal te vertragen.

Naast het op peil houden van de collageen aanmaak helpt Vitamine C ook de huid te beschermen tegen pigmentatie en voor wie last heeft van acne kan Vitamine C helpen om de huid rustiger te krijgen. Vitamine C heeft namelijk een ontstekingsremmende werking.

Voeding

Een gebalanceerd en gezond dieet is essentieel. Vitamine C speelt een belangrijke rol binnen de samenstelling van je dieet. Vitamine C boost het immuunsysteem en helpt bij ontstekingen in het lichaam. In periodes van bijvoorbeeld veel stress en weinig slaap is het goed om extra Vitamine C tot je te nemen.

Vitamine C zit in fruit en groenten. Qua fruit zit je goed met citrusfruit, bessen, kiwi, aardbeien en passievrucht. Groenten die een hoge dosis Vitamine C bevatten zijn onder andere broccoli, spruitjes, rode paprika en boerenkool.

Skincare

Vitamine C wordt aan veel skincare producten toegevoegd. Let wel er is een groot verschil in het percentage Vitamine C wat is toegevoegd aan producten. Ook hier raad ik aan om je te laten adviseren door een specialist. Met name bij producten met een hoge dosis Vitamine C is het belangrijk om je te laten informeren over de werkzame stoffen en het juiste gebruik (in combinatie met andere producten) van deze producten. Anti-aging producten met een hoge concentratie Vitamine C dienen bij voorkeur in een pompflesje of tube te zitten om zo oxidatie van de werkzame stoffen te voorkomen.

Vitamine C in combinatie met Vitamine E is een krachtige samenstelling die de huid bescherming biedt en meteen op fijne lijntjes en oneffenheden werkt.