Wat kan je doen tegen droge huid?

Blogbericht Droge huid_Facebook

Wat kan je doen tegen droge huid?

Heb je last van een geïrriteerde en schilferige huid in het gezicht, met een trekkerig en gespannen gevoel? Dan heb je waarschijnlijk last van droge huid. Dit komt vaak in de winter voor door koude temperaturen. De barrière van de huid is aangetast en vertoont vaak ook schilfertjes op de huid.

We geven daarom graag een aantal verzorgingstips mee om een uitgedroogde huid te verhelpen. Weet ook dat je bij ons een gratis huidanalyse kan boeken om je huid professioneel te laten analyseren. We bepalen jouw huidtype en de producten die je nodig hebt om je huid optimaal te verzorgen. Zo’n huidanalyse kan via videogesprek of bij ons in het salon.

Waar krijg je een droge huid van?

Een droge huid in het gezicht is het gevolg van een afgebroken huidbarrière. Om de huid juist te verzorgen is het belangrijk na te gaan wat de precieze oorzaak van een droge huid is en van een afgebroken huidbarrière.

Wanneer je huid onderhevig is aan extreme weersomstandigheden zoals hete, koude of droge lucht, kan droge huid een gevolg zijn. Zeker bij seizoensverandering zoals koude of warmte temperaturen in winter of zomer komt droge huid vaak voor.

Ook een verkeerde huidverzorging die niet match met de je huidtype kan je huid verder uitdrogen. Bovendien wanneer je de huid te veel of met te heet water wast, tast je de huidbarrière aan.

Onze tips voor het verzorgen van een droge huid

Het juist behandelen van een droge huid, begint bij een juiste reiniging. Het is belangrijk om een milde reiniging te kiezen die de huidbarrière niet verder aantast. Zo hebben we de Dermalogica Intensive Moisture Cleanser: een dagcrème voor droge huid. Deze lichte crème spoelt gemakkelijk af en zorgt voor een zachte huid.

Na een goede reiniging volgt hydratatie om de vochtbalans in de bovenste huidlagen te herstellen. De Dermalogica Prisma Protect SPF30 is een uitstekende dagcrème voor droge huid. Bovendien is het ook belangrijk je huid te beschermen tegen Uv-stralen van de zon, met SPF in deze dagcrème ben je ook beschermd.

Bij esthetiQ schoonheidssalon kan je ook een kuur volgen van vochtherstellende behandelingen met de nodige juiste producten. We analyseren eerst jouw huid om nadien de juiste behandelingen op te stellen specifiek voor jouw huid.

Wens je meer informatie over onze behandelingen of wens je er eentje te boeken: