Definitieve ontharing (IPL)

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen. Geen stoppels meer of ingegroeide haartjes. Dat is waar IPL (Intense Pulsed Light) voor zorgt!

De behandeling

IPL is ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er op die plek nooit meer een haartje terug kan groeien.

Wij werken met het professioneel MedCos IPL toestel. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel mogelijk en vrijwel pijnloos. Het is bovendien snel: zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

Voor wie is permanente ontharing geschikt?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn daarom vaak niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (huidtype VI) of mensen met een zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigmentgehalte in de huid.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling varieert per gebied, maar het gaat relatief snel. Zo is de gemiddelde behandeltijd voor een bovenlip 1 minuut en voor een binikilijn 5 minuten. We bespreken dit allemaal tijdens de intake.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Bij een IPL behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling.

Gemiddeld zijn 8 behandelingen (met specifieke tussenperiodes) nodig voor een bevredigend eindresultaat met een haarreductie van 80 tot 90%.

U dient altijd de aangegeven behandelperiodiek aan te houden. Zeker in de basis is het van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Wanneer u de basis niet goed legt bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn dan gemiddeld i.v.m. de haargroeicyclus.

Wij adviseren jaarlijks 1 à 2 onderhoudsbehandelingen om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling of tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar is voor iedereen goed te doen.

Alle prijzen vindt je terug in de afspraak tool