10 Tips voor het juist gebruiken van zonnebrandcrème

Vrouw die zonnecrème gebruikt

10 Tips voor het juist gebruiken van zonnebrandcrème

Het gebruik van zonnebrandcrème is van essentieel belang om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en vroegtijdige huidveroudering. Bij EsthetiQ vinden wij het juiste gebruik van zonnebrandcrème van groot belang. In dit blogartikel delen we 10 handige tips om ervoor te zorgen dat je zonnebrandcrème optimaal gebruikt en je huid er op haar best uit blijft zien.

Kies de juiste SPF

Bij het selecteren van een zonnebrandcrème is het belangrijk om te letten op de Sun Protection Factor (SPF). SPF geeft aan hoelang je beschermd in de zon kunt zitten met bescherming van de zon zonder verbrand te geraken. Je moet toch minimaal een zonnebrandcrème van 30 SPF smeren om je goed tegen de zon te beschermen. Wij raden zelfs een hogere SPF aan om de huid goed te beschermen. Als je een hele lichte huid hebt, zou je dit ook minimaal moeten smeren

Breng het ruim aan

Breng een royale hoeveelheid zonnebrandcrème aan op je gezicht en je lichaam. Vaak gebruiken mensen te weinig, waardoor de bescherming niet goed genoeg is. Gebruik ongeveer een theelepel voor je gezicht en een shotglas vol voor je lichaam. Je kan natuurlijk beter te veel smeren dan te weinig.

Vergeet niet bij het insmeren je hele lichaam in te smeren. Vaak vertrekken mensen bijvoorbeeld naar het strand of zwembad met hun t-shirt aan en trekken ze die op locatie uit. Als je dan enkel je ledematen en gezicht hebt ingesmeerd, is je rug en buik blootgesteld voor de UV-stralen. Dit is heel schadelijk. Zorg dus dat je oftwel van te voren je jezelf volledig insmeert of ter plekke.

Herhaal regelmatig

Breng zonnebrandcrème om de twee uur opnieuw aan, vooral als je veel buiten bent of als je veel zweet. Zelfs waterbestendige zonnebrandcrème kan na het zwemmen of overmatig zweten zijn effectiviteit verliezen.

Bescherm gevoelige gebieden

Vergeet niet om gevoelige gebieden zoals je lippen, oren, nek, hielen en de achterkant van je handen goed te beschermen. Gebruik een lippenbalsem met SPF en breng zonnebrandcrème aan op alle blootgestelde delen van je lichaam. Dit mag een extra dikke laag zijn voor de zekerheid.

Vergeet je ogen niet

Je ogen zijn natuurlijk ook heel belangrijk. Bescherm je ogen tegen schadelijke UV-stralen door het dragen van een zonnebril met UV-bescherming. Dit helpt niet alleen om je ogen te beschermen, maar kan ook helpen om rimpels en fijne lijntjes rondom de ogen te voorkomen.

Combineer met andere beschermingsmaatregelen

Zonnebrandcrème is belangrijk, maar het is niet de enige maatregel die je kunt nemen om je huid te beschermen. Draag bijvoorbeeld beschermende kleding, zoals een hoed of lange mouwen, en zoek de schaduw op tijdens de heetste uren van de dag. Let wel op want in de schaduw is het misschien wel koeler maar je hebt nog steeds het risico om te verbranden.

Let op de vervaldatum

Controleer altijd de vervaldatum van je zonnebrandcrème voordat je het gebruikt. Na verloop van tijd kan de effectiviteit van de actieve ingrediënten afnemen, dus zorg ervoor dat je zonnebrandcrème nog vers is.

Gebruik het hele jaar door

UV-stralen zijn er het hele jaar door, zelfs op bewolkte dagen. Ondanks dat de zon niet aanwezig is, worden we dus toch blootgesteld aan UV-stralen. Gebruik dus elke dag zonnebrandcrème, ongeacht het seizoen. Zo bescherm je jezelf maximaal.

Vermijd de zon op het heetst van de dag

Probeer tussen 12:00 uur en 15:00 uur de directe zon te vermijden, omdat de zon op dat moment het sterkst is. Dit is dus het gevaarlijkste tijdstip om te verbranden. Als je toch naar buiten moet, zorg er dan voor dat je extra voorzorgsmaatregelen neemt, zoals het dragen van een hoed en zonnebrandcrème met een hoge SPF.

Verzorg je huid na blootstelling

Na een dag in de zon is het belangrijk om je huid te hydrateren en te verzorgen. Gebruik een aftersun lotion of een vochtinbrengende crème om je huid te kalmeren en te hydrateren.

 

Het juist gebruiken van zonnebrandcrème is essentieel voor je lichaam en het behouden van een gezonde en stralende huid. Door deze 10 tips in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je huid goed beschermd is tegen schadelijke UV-stralen en vroegtijdige huidveroudering. Vergeet niet dat een gezonde huid de basis is voor een stralende uitstraling!