Najaarsdip? Weg ermee!

Het najaar is voor de meeste onder ons een uitgebluste periode. Al een heel jaar hard zwoegen en werken, de vakantieperiode is voorbij dus weinig kans om de batterijen op te laden. Een najaarsdip is dus onvermijdelijk als je niet tijdig ingrijpt. Ik geef je enkel tips om deze lastige periode door te komen:

Beweeg
Blijf niet binnen zitten, maar ga er gewoon eens lekker op uit! Loop een blokje om met de hond of even een wandelingetje helemaal alleen.

 

Denk positief
De bomen kleuren oranje, de lucht kleurt roze en er komen heerlijke geuren vrij. Het najaar heeft ook zo zijn mooie kanten. Zet je gedachten op positieve dingen.

 

Vitamine D
We krijgen helaas te maken met veel regen, maar er zijn ook genoeg dagen dat je lekker naar buiten kunt om die najaarsdip te lijf te gaan. Buitenlucht is super belangrijk. Zorg dat je minimaal één tot anderhalf uur per dag naar buiten gaat. Met ons klimaat is het ons helaas niet gegund om tijdens het najaar genoeg vitamine D aan te maken. Dus probeer genoeg ei en vette vis te eten of slik supplementen tijdens deze maanden.

 

Blijf in je normale ritme
Het is natuurlijk enorm verleidelijk om lekker in bed te blijven liggen met dit gure weer, maar dat maakt het ook steeds moeilijker om je warme bed te verlaten. Voor je het weet lig je de hele dag in je bed en daar word je ook niet vrolijk van…

 

Maak tijd
… voor de dingen waar je vrolijk van wordt! Ga eens een keertje extra naar de kapper of klets bij met vriendinnen die je al te lang niet hebt gezien.

 

Gezelligheid
Maak je huis gezellig en knus. Schaf waxinelichtjes aan en verspreid ze door het huis of doe jezelf een heerlijke geurkaars cadeau.

 

Sporten
Door sporten maak je het geluksstofje endorfine aan. Endorfine wordt door de hersenen geproduceerd als je lichaam last heeft van van pijn of stress. Wanneer je een intensieve workout achter de rug hebt ziet jouw lichaam dit ook als een vorm van pijn voor het lichaam en maakt daardoor endorfine aan.

 

Chocolade
Goed nieuws, je hoeft je niet meer schuldig te voelen na het eten van een stukje chocolade. Ook door chocolade komt het stofje endorfine vrij! Een najaasdip is nog eens een goed excuus om een paar extra repen chocolade te eten.

 

Trakteer jezelf
Geef jezelf eens iets extra. Trakteer jezelf tijdens de lunch eens op iets lekkers of koop dat paar stoere bootswaar je lang op zit te azen. Elke ochtend geniet je opnieuw van die nieuwe schoenen, want ze upgraden elke outfit.

 

Ga leuke dingen doen
Plan een romantsiche date met je vriend, man, vriendin of ga een dagje naar de spa.

 

Seks
Seks erop los! Hoewel we net nog vertelden dat binnenblijven niet goed voor je is, mag je hiervoor iéts langer in bed blijven liggen. Seks zorgt wederom voor endorfine, dus wij garanderen je dat je na die heftige vrijpartij écht niet meer chagerijnig bent.

 

Drink genoeg
Laat jezelf niet uitdrogen en drink net zoveel als je in de zomer zou doen. Genoeg water drinken en gezonde voeding eten hebben ook een positieve invloed op je stemming. Het geeft je meer energie en dat kun je nu juist goed gebruiken. Spring maar vast op de fiets en zet spinazie, zoete aardappel, eieren, pindakaas en kalkoen op je boodschappenlijstje, want dit houdt je dipje op afstand.

 

Shoppen
Dit spreekt voor zich. Wij houden van geld spenderen, van shoppen worden wij nu eenmaal vrolijk.

 

Verwennen
Laat je gewoon even wegglijden en boek een schoonheidsbehandeling bij je favoriete schoonheidssalon. Lekker ontspannen en je ziet er in een wip frisser uit. Twee vliegen in één klap.

Een afspraak maak je gemakkelijk
online of bel gewoon even

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”]