Eindejaar en make-up

De feestelijke eindejaarsperiode komt er weer aan. Hoog tijd om de nodige make-up in huis te halen. Maar welke make-up past het best bij jou? Ga je het zelf aanbrengen of door een schoonheidsspecialiste? Waar ga je het kopen? Ik geef je enkel tips waar je mee aan de slag kan, je bent ook altijd welkom bij mij en dan geef ik je persoonlijke tips want hier kan je ook kwalitatieve make-up verkrijgen.

Langhoudende make-up

 

Ga je de bloemetjes buitenzetten in de oudejaarsnacht? Dan wil je natuurlijk dat je glamoureuze feestmake-up waarop je zo hard hebt zitten zwoegen, om vier uur ’s ochtends nog net zo elegant oogt als de avond ervoor. Zorg dus voor langhoudende make-up om die lange avond door te komen.

 

Kies één blikvanger

 

Of het nu gaat om avondmake-up of dagmake-up, een nudelook of een drama queenlook, er is één gouden make-upregel waar je je altijd aan moet houden. Hou het bij één blikvanger en accentueer je lippen óf je ogen, niet allebei. Kies je beste troef en ga aan de slag!

 

Romantic smokey eyes

 

Het zachte licht van de avond is de ideale setting voor meer dramatische make-up. Zet dus je ogen extra in de kijker en ga voor sexy smokey eyes. Je ogen krijgen een extra portie glamour als je hiervoor parelmoeren oogschaduw gebruikt. Bij smokey eyes horen natuurlijk lange, volle wimpers waarbij je ogen die knapperd kunnen verleiden.

 

Goud is feestelijk

 

Wat is er feestelijker dan make-up in goudkleur! Een likje goud op je oogleden reflecteert het licht en heeft een betoverend effect wanneer je met de ogen knippert. Hou het wel subtiel en zet alleen je ogen of je lippen in de (goud)verf, niet allebei.

 

Het is een misvatting dat alleen donkere types mooi staan met goudkleurige make-up; ook als je blond haar hebt en een blekere huid kan goud flatteren. Kies dan wel een lichte goudtint in plaats van een felle.

 

Glossy lippen

 

Je huidtint, kleur ogen en kleur tanden spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste kleur lippenstift. Als je een gelige huidtoon hebt, gebruik je beter geen oranje tinten,  en roze lippenstift is not done bij roodachtige huidtonen. Heb je dunne lippen, dan staan lichtere tinten je beter, terwijl vollere lippen mooier uitkomen met donkere tinten.

Als je de vorm van je lippen wilt accentueren, kan je ook een lipliner gebruiken. Let erop dat de lipliner zo dicht mogelijk aanleunt bij de kleur van je lippenstift, en kleur er heel je lippen mee in.

 

Wangen die stralen

 

Kies een kleur blush die niet te ver van je natuurlijke huidtoon staat, zoals een warme kleur roze of perzik. Breng de blush aan op het ronde gedeelte van je wangen, je jukbeenderen en een beetje op je slapen, en vervaag richting haargrens.

 

Weg met vermoeide ogen

Al die uitputtende eindejaarsfeestjes eisen natuurlijk hun tol voor je ogen. Maar geen nood: vermoeide, gezwollen ogen kan je verzachten door twee theezakjes in warm water te leggen, uit te knijpen, en tien minuten op je gesloten oogleden te leggen. Dankzij de natuurlijke antioxidanten krijg je direct een frissere blik.

 

Professionele look

 

Wil je echt uitpakken met je look op oudejaarsavond, dan kan je je laten opmaken door een schoonheidsspecialiste. Zij laten je zien welke producten er bestaan en welke kleuren in zijn. Ook voor tips en technieken ben je hier aan het goede adres.

 

Relax

 

En vooral relaxen, laat je vooraf eens goed verwennen zodat je oudejaar op je best kan vieren. Kom gerust even langs bij EsthetiQ en wij bezorgen je een ontspannen behandeling.

 

 

Deze tips helpen je al een eind op weg. Wil je graag persoonlijk advies over je make-up? Spring dan even binnen ik heb genoeg producten om je verder te helpen.

Een afspraak maak je gemakkelijk
online of bel gewoon even

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”]