Hoe kan je jouw baby tot rust brengen

Net een mooie bevalling achter de rug en je wil ontspannen terug aan je lichaam werken. Maar telkens je wil beginnen hoor je iemand huilen op de achtergrond. Ik geef je enkele tips die kunnenhelpen.

Kalmte begint bij jezelf

Baby’s kunnen erg gevoelig zijn voor veranderingen in de gemoedstoestand van mama of papa. Adem enkele malen diep in, ontspan je schouders, sluit de ogen en neem enkele tellen tijd voor jezelf. Denk aan vliegtuigreizen! Wanneer je het vliegtuig neemt, zullen de stewardessen je eraan herinneren dat je eerst je eigen zuurstofmasker moet opzetten en dan pas anderen mag helpen. Je baby zal sneller tot rust komen als je zelf kalm blijft.

Een innig contact

Heel jonge baby’s zoeken in hun omgeving naar signalen dat ze niet in gevaar zijn en dat alles oké is. Je baby krijgt je signalen beter door als hij of zij dicht bij jou is. Een ergonomische babydraagzak is geweldig: dragen schept een innige band met je kindje en je houdt de handen vrij om andere dingen te doen.

Leve de openlucht!

Neem je baby zo vaak mogelijk mee naar buiten. Een lastige baby zal sneller kalmeren in de openlucht.Een flinke wandeling, terwijl je je kindje dichtbij draagt, is fantastisch om te ontstressen. Voor jezelf is het een gezonde lichaamsbeweging, en voor je baby een uitstekend kalmeermiddel.

Goeie raad is goud waard!

Het is oké als je je geen raad (meer) weet. Een baby grootbrengen is geen eenpersoonstaak. Vraag gerust raad of hulp aan je partner, een familielid, een kinderspecialist of een ervaren vertrouwenspersoon, zodat je zelf eens wat kan rusten of even naar de winkel kan. Enkele minuutjes tijd voor jezelf maakt lichaam en geest rustiger. Terug thuis kan je volle aandacht weer naar de baby uitgaan.

Een zware maar mooie tijd

Til niet té zwaar aan deze superdrukke periode in je leven: die vliegt snel voorbij en duurt geen leven lang. Besef dat je niet alleen staat en dat, wanneer je baby opgroeit, je met plezier aan deze tijd zal terugdenken en dat je alle slapeloze uren en babyconcerten snel vergeten zal zijn.

Nu de baby weer tot rust is gebracht heb jij alle tijd om voor jezelf te zorgen, een relaxerende behandeling met een gezichtsmassage is de ideale “ME” time.

Een afspraak maak je gemakkelijk
online of bel gewoon even

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]