Beter ruiken zonder parfum

Iedereen heeft een ochtendritueel: opstaan, naar toilet gaan, douchen, tanden poetsen, haar drogen, make-up aanbrengen en zorgen dat je goed ruikt. Parfum is daar het ideale middeltje voor, maar er zijn alternatieven die het zeker zo goed doen.

1. Parfumdoekjes 

Ja, ze bestaan echt! Ze lijken op vochtige doekjes, maar dan met een heerlijk geurtje eraan. Niet bepaald bedoeld om door je snee te halen, maar langs de belangrijkste ‘pulsatiepunten’ van je lichaam. Zoals polsen, achter je oren en de binnenkant van je ellenboog. Het is goedkoop en heerlijk verfrissend op bloedverziekendhete dagen. Een nadeel: de geur vervliegt wel sneller dan klassieke parfum.

2. Parfum in vaste vorm

Ideaal op mee te nemen op vakantie: parfum in vaste vorm. Het is vaak gemaakt van bijenwas of candelillawas en je smeert ook dit op de belangrijkste pulsatiepunten. De crème smelt op je huid en het voordeel is dat het een lekker geurtje achterlaat én de boel hydrateert. Top!

3. Haarparfum

Je haar houdt geurtjes als geen ander vast, dus kun je er een lekker geurtje inspuiten. Zodra je met je lokken schudt, komt de geur vrij. Heerlijk! Pas wel op met normaal parfum in je lokken te spuiten, want de alcohol is schadelijk voor je haar. Koop in plaats daarvan een speciale parfum voor je haar. Voordeel: je ruikt het de hele dag door.

4. Parfumolie

Parfumolie, niet te verwarren met normale olie voor je lichaam. Als je je hele lijf namelijk met parfumolie insmeert ruiken ze je aan de overkant van de straat nog. Smeer het alleen op de pulsatiepunten voor een maximaal effect. Extra voordeel? Je lichaamswarmte maakt de geur alleen nog maar intenser, dus je hebt er maar een klein beetje van nodig!

5. Parfumborstel

Ben je niet zo’n fan van crèmes en smeren? Dan kun je ook een parfumborstel aanschaffen waarmee je parfum als poeder kunt aanbrengen. Neem ‘m handig mee in je tas en gebruikt het door de dag heen wanneer je daar zin in hebt. Enige nadeel: de geur vervliegt wel sneller dan bovenstaande opties.