Hoe kan je acné het best behandelen?

Blogartikel Acne behandeling-04

Hoe kan je acné het best behandelen?

Acné komt op tijdens de pubertijd, iets waar de meeste mensen een tijdje last van hebben. Vanaf je 25ste ben je er meestal vanaf, maar het kan ook zijn dat je er op volwassenleeftijd nog last van hebt. Acné hebben is natuurlijk niet leuk, daarom geven we graag enkele tips mee tegen acné.

Waar komen die vervelende puistjes vandaan? Acné ontstaat door een talg dat zich ophoopt in de poriën. Vaak wordt dit veroorzaakt door opkomende hormonen tijdens de puberteit. Het lichaam ondergaat dan een hele verandering. Deze ophoping van talg – ook wel mee-eter genoemd – bevat bacteriën en vetzuren. Wanneer de talgklier openscheurt, komen de bacteriën en vetzuren in de huid terecht waardoor er een puistje ontstaat. 

Onze tips tegen acné

Bepaal de juiste behandeling tegen acné samen met onze schoonheidsspecialisten

Het is van groot belang dat je eerst met een schoonheidsspecialist je huidtype bepaalt. Zo kan je op maat van je huid de juiste producten en behandeling bepalen. Je kan bij ons steeds terecht voor een gratis intake gesprek, hier bepalen we de conditie van je huid. We raden daarom af om zelf zonder advies een spot treatment te kopen, omdat je niet kan weten of dit product een match is voor jouw huid. We bepalen graag samen met jou de ideale behandeling en stellen hieronder enkele van onze kwalitatieve spot treatments voor die je kan toevoegen aan je skincare routine.

De Murad Rapid Relief Spot Treatment is een krachtige formule die onzuiverheden en roodheid reduceert binnen 4 uur. 97% vindt dat de zichtbaarheid van de onzuiverheden vermindert binnen 1 dag. Dit product bevat salicylzuur en dringt de poriën binnen om puistjes bij de bron te behandelen. De paardenkastanje en havermoutextract kalmeert de huid en vermindert roodheid.

Dermalogica AGE Bright Spot Fader is een 2-in-1 spot treatment voor onzuiverheden bij volwassenen. Deze spot treatment pakt zowel onzuiverheden door acné als tekenen van huidveroudering aan.

Heb je last van acné littekens of pokdalige littekens? Dan is de Murad InvisiScar Resurfacing Treatment de oplossing. Dit product bevat glucosamine en salicylzuur die de huid exfolieert en littekens doet vervagen. Binnen 8 weken zullen verkleuringen, diepte en textuur van littekens verminderen.

Schoonheidsbehandeling tegen acné

Ook bij ons in het schoonheidssalon kan je een acné behandeling laten doen. Elke acné behandeling is verschillend. Zoals we reeds aangeven, starten we steeds met een gratis intake gesprek om uw huidtype en huiddoelen te bepalen.

Naargelang uw huidconditie en de graad van acné kiezen we een gepaste behandeling:

Boek je afspraak via de roze knop onderaan of contacteer ons via mail info@esthetiq.be of telefoon 0032 (0)3 663 09 72