Start met de juiste skincare routine voor jouw huidtype

Esthetiq Eigen skincare-02

Starten met de juiste skincare routine voor jouw huidtype

We kunnen je al gerust stellen, het geheim van een gezonde en stralende huid zit niet in een ingewikkelde skincare routine van meer dan 15 stappen. Een goede skincare routine kan eenvoudig zijn, maar doeltreffend voor jouw huid. Het is daarom van belang om te weten wat de behoefte zijn van je huid en welke doelen jij vooropstelt voor een stralende teint.

Wat is mijn huidtype?

Er zijn vier voornaamste groepen van huidtype: vette huid, normale huid, droge huid of een combinatiehuid. Je kan ook last hebben van: gevoelige huid, rosacea, acne, huidveroudering, pigmentatie of vochtarme huid. Weet je zelf niet zeker wat voor soort huid je hebt, daar helpen we je graag bij. Onze intake gesprekken zijn bovendien gratis en zo bepaal je de ideale weg die je moet bewandelen om je huiddoelen te behalen. Zo’n intake gesprek kan persoonlijk bij ons in de institutie of via videogesprek.

Wanneer je weet wat je huid nodig heeft, kan je de juiste producten kiezen en een gepaste routine samen stellen. Belangrijk om weten is dat je in de avond je huid moet voeden en in de ochtend je huid moet beschermen.

Stel je skincare routine samen

De ideale skincare routine bepaal je best aan de hand van je huidtype, maar we kunnen wel een aantal must do’s mee geven: reinigen, verzorgen en beschermen. Het gebruik van deze producten in juiste volgorde is niet onbelangrijk, daarom kunnen we als tip meegeven om deze aan te brengen van licht naar zwaard.

Cleansing van je huid

Je huid reinigen is een belangrijke stap die je zeker niet mag overslaan, en dat het liefst tweemaal per dag. In de ochtend verwijder je het vuil dat vrijkomt aan het oppervlakte tijdens het nachtelijke herstelproces van de huid. In de avond verwijder je je make-up of vuil waaraan je gedurende dag aan wordt blootgesteld.

Je kan gebruik maken van een voedende cleanser, een cleanser op oliebasis of micellair water, afhankelijk van wat je huid nodig heeft. Eén van onze favoriete facial cleanser is deze Dermalogica Skin Resurfacing Cleanse

Na de reiniging kan je ook gebruik maken van een toner. Deze zorgt ervoor dat al het overgebleven vuil of talg uit de huid verwijderd wordt.

Het verzorgen van je huid

Als je last hebt van huidproblemen, dan moet je starten met een product dat dit huidprobleem bestrijdt. We noemen dit ook wel een booster. Denk bijvoorbeeld aan een spot treatment wanneer je last hebt van acne of een anti-aging crème wanneer je de huidveroudering tegen wil gaan.

Aangezien dergelijke boosters vaak minder zwaar zijn dan een serum, is een serum de volgende stap. Deze versterkt de huidbarrière en trekt diep in de huid voor een doeltreffende werking.

Nadat je je huid grondig hebt gereinigd is het tijd voor de verzorging. Als je deze routine zo eenvoudig mogelijk wenst te houden kan je enkel gebruik maken van een reiniging en een dag- en nachtcrème als moisturizer.  Als dagcrème of moisturizer kan zowel je huid voeden als beschermen tegen de zon of andere invloeden van buitenaf. Zoals deze Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50. Deze moisturizer houdt het talg niveau in balans en ondersteunt de celvernieuwing.  Kies een nachtcrème die de huid voedt zoals deze Murad City Skin Overnight Detox Moisturizer. Deze formule versterkt de barrière van je huid terwijl je slaapt.

We zetten alle skincare stappen nog eens op een rijtje:

Uiteraard kan je in je skincare routine nog extra stappen toevoegen of weglaten, het belangrijkste is dat het goed werkt voor jouw huid. So It’s up to you!

We helpen je graag verder

Heb je nog steeds twijfels over welke producten het beste bij je huid passen? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor persoonlijk advies. Voor onze producten in de webshop kan er steeds een videogesprek worden ingepland om samen met jou de perfecte producten uit te kiezen.

Zo hebben we ook een heleboel leuke cadeausetjes waarin de essentiele producten voor je skincare routine in zitten, zoals een cleanser, serum, moisterizer en SPF. All-in-one, lekker gemakkelijk!