Hoe breng je zelfbruiner vlekkeloos aan? – met Marc Inbane

Blogartikel Zelfbruiner-04

Uren in de zon liggen of onder de zonnebank voor een zomerse teint? Het is vaak tijdrovend en niet altijd gezond. Daarom is het gebruik van zelfbruiners of bruinen zonder zon heel populair geworden. Je krijgt een zomerse uitstraling zonder de schadelijke straling te moeten ondergaan. In onze webshop heb je de luxeproducten van Marc Inbane, onze uitstekende zelfbruiners.

Zelfbruiner in spray, mousse of tanning drops?

Voor we uitleggen hoe je de zelfbruiner perfect zonder strepen of vlekken aanbrengt, is het interessant eerst te bepalen welke soort zelfbruiner het best bij je past.

Een tanning sprayMarc Inbane Tanning Spray – is eenvoudig aan te brengen en zorgt voor een gebruinde huid met natuurlijk uitstraling.

Een zelfbruiner mousseMarc Inbane Natural Tanning Mousse – droogt snel in de huid en is intens hydraterend. Gebruik een tanning glove om deze mooi egaal aan te brengen.

Tanning dropsMarc Inbane Tanning Drops – kan je gemakkelijk toevoegen aan je dagcrème, bodylotion of zonnebrand voor een zomerse teint. Je kan je zomerse gloed zelf bepalen door meer of minder druppels toe te voegen.

Onze 4 tips voor het aanbrengen van zelfbruiner

Heel belangrijk, vooraleer je start met het aanbrengen van de zelfbruiner is het aan te raden het product eerst te testen op een klein plekje op je huid indien je alergisch zou zijn voor één van de ingrediënten. Bovendien kan je de ontwikkeling van het product na gaan en kijken of de kleur bij je past.

Stap 1 Scrub je huid

Zorg er voor dat je huid een glade en egale ondergrond heeft, waarop de zelfbruiner wordt aangebracht. Scrub daarom vooraf je huid om de dode huidcellen te verwijderen zodat je de zelfbruiner gelijkmatig kan aanbrengen en zo ga je ook een oppervlakkige aanbreng tegen.

Stap 2 Hydrateer je huid met een bodylotion of moisterizer

Om een egale teint te verkrijgen, is het belangrijk om de droge plekken van je lichaam eerst de hydrateren met een lotion. Denk bijvoorbeeld aan je knieën of ellebogen, droke plekken kleuren immers donkerder in vergelijking met gehydrateerde huid. Let wel op dat je geen bodylotion met olie gebruikt, aangezien de olie er voor zorgt dat de zelfbruiner minder grip heeft op de huid.

Stap 3 Vlekkeloos aanbrengen doe je zo

Het beste werk je vanaf je voeten naar boven toe, en smeer je armen en handen als laatste in. Neem er rustig de tijd voor om je lichaam volledig in te smeren. Gebruik een tanning glove voor de beste resultaten en breng de zelfbruiner in een cirkelende bewegen aan om strepen te voorkomen. Start met kleine hoeveelheden van het product en bouw de laagjes geleidelijk op. Heb je moeite met bepaalde plaatsen goed in te smeren, zoals je rug? Vraag hulp aan iemand in je omgeving.

Stap 4 Een goed resultaat behouden

Laat de zelfbruiner eerst goed intrekken alvorens in je kleren te stappen. We raden aan een 10 tot 15 minuten te wachten. Trek vervolgens niet meteen je skinny jeans aan, maar losse kledij, want door wrijving kan de bruine teint vervagen. Daarna wacht je best 8 uur alvorens je met water in aanraking komt, zoals zwemmen of douchen. De kleur ontwikkelt zich immers in de eerste uren. Hydrateer ook dagelijks je hele lichaam om zo lang mogelijk van de bruine teint te genieten.

Klaar voor je zomerse teint?

In onze webshop kan je de luxe zelfbruin producten van Marc Inbane vinden. Aarzel niet om ons te contacteren voor een gratis intake gesprek over je huiddoelen, we helpen je graag om de juiste producten te selecteren.