Het weer en ons lichaam

We horen het niet graag maar de regendagen komen eraan. Met of tegen onze zin want we zien allemaal liever het zonnetje schijnen natuurlijk. Geloof me, ons lichaam heeft er ook last van dus geef ik je alvast enkele tips mee om je goed voor te bereiden.

6 herfsttips

  1. In de herfst heeft je huid baat bij vettere en voedende crèmes, op basis van vitaminen (vitamine A). Vergeet je handen niet in te smeren!
  2. Het is belangrijk om goed te hydrateren, zo wordt het beschermlaagje van de huid verstevigd.
  3. De huid rondom je ogen wordt in de winter vaak dunner en droger. Koop een speciale crème voor je ogen of gebruik een milde dagcrème.
  4. Hoe verleidelijk het ook klinkt, neem geen extra warme douche of warm bad. Dit zorgt alleen maar voor uitdroging van de huid.
  5. Heb je een drogere huid, kies dan voor een vloeibare (iets vettere) foundation. Is je huid vet of gemengd, gebruik dan liever een compacte foundation. Breng wel een vettere crème aan onder de foundation. Wacht totdat de crème volledig in je huid is getrokken.
  6. Vermijd zeep en gebruik milde, vochtinbrengende bad- en doucheproducten.

Eigenlijk is het vrij simpel en kun je het vergelijken met voeding: in de winter kiezen we voor zwaardere en vettere maaltijden (stamppot) dan in de zomer (salades). Hetzelfde geldt voor lichaamsverzorging.

Acne in de herfst

Niet alleen in de zomer en winter verandert je huid. In het najaar kun je ineens meer last hebben van acne. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Allereerst stijgt de aanmaak van mannelijke hormonen in de herfst, waardoor de talgproductie toeneemt. Plus, in september begint iedereen weer met werken en studeren. En dat zorgt bij sommigen voor meer stress. Het gevolg: puistjes en andere onregelmatigheden. Tot slot krijgen we ook nog de gevolgen van de zomer(zon) op een presenteerblaadje aangereikt.

Laat de koudere dagen nu maar komen en heb je echt last van die verschrikkelijke acne, doe dan zeker mee met onze back to school actie. Of boek gewoon even een afspraak, ik help je er zo weer vanaf.

BOEK NU UW BEHANDELING BIJ ESTHETIQ

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”]