Eerste hulp bij een gevoelige huid

Eerste hulp bij een gevoelige huid-02

Eerste hulp bij een gevoelige huid

Iedereen zijn huid is uniek, zo hebben we al een aantal huidtypes besproken, en daarom bespreken we in dit artikel in detail: een gevoelige huid. Twijfel je of je huid al dan niet gevoelig is? Je kan met ons altijd

Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid, dat is een huid uit balans. De beschermende huidbarrière is verzwakt, waardoor de huid vatbaarder is voor invloeden van buitenaf. Dit uit zich in rode vlekken, schilfers, uitslag en of een trekkerig gevoel. Deze symptomen kunnen zich zowel voordoen op het gezicht als over het lichaam. In het dagelijks leven kan dit tot een jeukerig of onaangenaam gevoel leiden.

Wat zijn de oorzaken van een gevoelige huid?

Een gevoelige huid kan een gevolg zijn van een aantal omgevingsfactoren zoals verontreinigde lucht, weersomstandigheden of door je levensstijl zoals roken, stress, het innemen van bepaalde medicijnen of een hormonale verandering.

Hoe een gevoelige huid reinigen?

Bij het verzorgen van een gevoelige huid dien je voorzichtig om te gaan met agressieve producten. Kies daarom bijvoorbeeld voor een milde reiniging en spoel achteraf met lauw water. Gebruik zeker geen gezichtsscrub, dit kan de huidbarrière nog meer verzwakken. Wees daarnaast ook voorzichtig met het gebruik van make-up, en kies voor natuurlijk en milde verzorgingsproducten.

Een gevoelige huid of Rosacea?

Rosacea – ook wel bekend in de volksmond als couperose – is een huidaandoening die opvalt met kenmerken zoals roodheid in het gezicht. De oorzaak is niet volledig achterhaald, maar bij mensen met rosacea is de huidbarrière vaak beschadigd of verzwakt en is de huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Andere symptomen van rosacea zijn bultjes, ontstekingen, zichtbare bloedvaatjes wat kan zorgen voor een brandend of jeukend gevoel.

Zo kan je rosacea behandelen

Heb je last van rosacea ? Dan kan je bij ons een gepaste behandeling laten doen. Met dergelijke treatments gaan we de huid kalmeren de weerstand verhogen om uitbraken te voorkomen. Uiteraard starten we steeds met een gratis intake om de juiste behandeling te bepalen voor uw huidconditie.

Workshop Cosmedix

Ontdek de kracht van Cosmedix tijdens onze exclusieve workshop! 🌿

Duik op vrijdag 7 juni dieper in de wereld van geavanceerde huidverzorging met onze workshop van Cosmedix.

Wat houd deze workshop in?

  • Exclusieve uitleg over je favoriete producten
  • Exclusieve dag aanbiedingen
  • Een heerlijke high-tea

Er zullen 2 sessies zijn, één om 10:30u en één om 13:30u.

Deelname aan de workshop vereist een aanbetaling van €25. Deze aanbetaling krijg je terug als korting op eventuele aankopen van Cosmedix producten tijdens de workshop. Een perfecte kans om je favoriete producten te shoppen!

Inschrijven? Stuur ons een mail om je plek te reserveren. Beperkte plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!