Outdoor sporten in de lente

De koude winter is verleden tijd en we kunnen het voorlopig weer met de andere seizoenen doen. We maken steeds vaker kennis met de zon en de thermometer ziet er ook stuk positiever uit. Ben jij ook zo’n liefhebber van buiten sporten? Dan hebben we goed nieuws: de lente heeft aangeklopt en staat weer voor de deur.

 

Wandelen

Terwijl je geniet van de natuur of het prachtige historische centrum van jouw favoriete stad, wandel jij je fit! Je kunt alleen op pad gaan, met een vriend(in) of deelnemen aan een georganiseerde tocht. Dus hoppa, ga wandelen in het bos of geniet lekker van het strand

 

Fietsen

Krakende spaken, razende wielen en verzuurde kuiten, het hoort er allemaal bij. Wielrennen of een lekker stuk fietsen is een perfecte work-out. Lekker actief bezig zijn in de frisse buitenlucht terwijl je werkt aan je conditie en je lichaam. Ook kom je nog eens terecht in een nieuwe omgeving en krijg je weer vernieuwde prikkels.

 

Joggen

Joggen in de natuur is een heel gezonde sport en het verhelpt stress. Daarbovenop is het enorm goedkoop aangezien je bijna geen sportmateriaal nodig hebt. Reden te meer om er meteen aan te beginnen! 

 

Skaten

Aangezien het al jaren niet meer voorkomt dat we lekker op natuurijs kunnen schaatsen, is het een tof plan om lekker te gaan skaten. Natuurlijk, het ziet er tof uit, maar het is ook nog eens top voor je uithoudingsvermogen en conditie. De bovenbenen en bilspieren worden getraind en je rug- en buikspieren houden je lichaam in balans.

 

In de tuin werken

Regelmatig tuinieren kan gerust als sport worden bestempeld. Je verbrandt er heel wat calorieën mee en versterkt je lichaam en gezondheid.