Hoe verzorg je je nagels het best?

Nagelverzorging

1. Niet knippen

Knip je nagels nooit, maar vijl ze! Het knippen zorgt voor beschadigingen en met eenvijl weet je zeker dat je je nagels goed behandelt. Zorg altijd voor een glazen vijl in je handtas. Hartstikke handig!

2. Regelmatig verzorgen

Geef je nagels wekelijks een manicure. Dit is belangrijk voor sterke en gezonde nagels. Vooral de nagelriemen moeten dagelijks goed gehydrateerd en ingesmeerd worden. Gezonde nagelriemen zijn de basis voor mooie, gezonde en lange nagels. Flexibele nagelriemen die soepel op de nagel liggen bevorderen de groei van de nagels. En de handen zien er ook meteen een stuk verzorgder uit. Voed de nagelriemen dagelijks met de nails and cuticles fitness oil van Faby (die bij Esthetiq verkrijgbaar is) om de droge huid rond de nagelplaat zachter en flexibeler te maken. Verwen de nagelriemen daarna door ze zachtjes te masseren. Dit stimuleert de bloedsomloop en daarmee ook de nagelgroei.

3. Gebruik niet te veel dissolvant

Voor dissolvant geldt: hoe minder, hoe beter. Het is schadelijk voor je nagels dus beperk het gebruik ervan en koop een variant zonder aceton.
Als je je nagels lakt, doe het dan zorgvuldig: breng eerst een base coat aan zodat je nagels niet verkleuren en vervolgens twee dunne laagjes nagellak en een top coat zodat ze lang mooi blijven. In plaats van de nagellak helemaal te verwijderen met dissolvant als hij begint los te laten, kan je beter bijwerken met nagellak op die plaatsen.

4. Weinig water

Je nagels breken sneller af als je heel veel met water in contact komt. Nagels zijn zacht en absorberen water snel waardoor ze ook sneller scheuren. Zorg dat je nagels droog zijn zodra je weer aan de slag gaat met je handen.

Wil jij meer weten over onze nagelverzorging? 

KLIK HIER VOOR EEN AFSPRAAK

Workshop Cosmedix

Ontdek de kracht van Cosmedix tijdens onze exclusieve workshop! 🌿

Duik op vrijdag 7 juni dieper in de wereld van geavanceerde huidverzorging met onze workshop van Cosmedix.

Wat houd deze workshop in?

  • Exclusieve uitleg over je favoriete producten
  • Exclusieve dag aanbiedingen
  • Een heerlijke high-tea

Er zullen 2 sessies zijn, één om 10:30u en één om 13:30u.

Deelname aan de workshop vereist een aanbetaling van €25. Deze aanbetaling krijg je terug als korting op eventuele aankopen van Cosmedix producten tijdens de workshop. Een perfecte kans om je favoriete producten te shoppen!

Inschrijven? Stuur ons een mail om je plek te reserveren. Beperkte plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!