3 tips om je huid gezond te houden tijdens de zomer

close up - crème in potje

1. Water, water en nog eens water

Wil je goed gehydrateerd blijven, dan begin je bij de basis: water. Bij vrouwen is ongeveer de helft van het lichaam water, bij mannen is dat nog iets meer: zo’n 65 procent. Dat verschil komt door het verschillende vetgehalte. Het grootste deel van dat water – bij een volwassen man toch al gauw zo’n 45 liter – zit in de lichaamscellen. Zo bestaan je hersenen voor 70 procent uit water, je longen voor 90 procent en je huid voor ruim 80 procent. Elke dag raak je een deel van al dat water kwijt. Niet alleen door zweten en verdamping bij warm weer of tijdens het sporten, maar bijvoorbeeld ook door uitademen en plassen. Daarom is het belangrijk om voldoende te drinken. Vooral water en thee natuurlijk. Vind je het saai om steeds water te drinken?

2. Beperk het gebruik van de airco

Vooral met warm weer is het verleidelijk om de airco aan te zetten. Maar wist je dat dat een vochtarme huid kan veroorzaken? Airco zorgt er namelijk voor dat de luchtvochtigheid in de ruimte minder wordt en daardoor dat je huid uitdroogt. Wil je per se de airco aan? Zet dan een luchtbevochtiger in dezelfde ruimte of plaats meerdere bakjes water om de luchtvochtigheid te bevorderen.

3.  Verkoeling

Als je je verband door de zon spoel je de verbrande huid af met natte (liefst katoenen) doeken of neem een douche met lauw-koud water zonder doucheproducten. Beide trucs verlichten de pijn en helpen de ‘brand’ uit de huid te trekken.

 


Heeft u graag een gratis huidanalyse?

Maak dan nu een afspraak met Esthetique.
KLIK HIER VOOR EEN AFSPRAAK

Workshop Cosmedix

Ontdek de kracht van Cosmedix tijdens onze exclusieve workshop! 🌿

Duik op vrijdag 7 juni dieper in de wereld van geavanceerde huidverzorging met onze workshop van Cosmedix.

Wat houd deze workshop in?

  • Exclusieve uitleg over je favoriete producten
  • Exclusieve dag aanbiedingen
  • Een heerlijke high-tea

Er zullen 2 sessies zijn, één om 10:30u en één om 13:30u.

Deelname aan de workshop vereist een aanbetaling van €25. Deze aanbetaling krijg je terug als korting op eventuele aankopen van Cosmedix producten tijdens de workshop. Een perfecte kans om je favoriete producten te shoppen!

Inschrijven? Stuur ons een mail om je plek te reserveren. Beperkte plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!