De beste oplossing tegen huidveroudering? Sporten!

Regelmatige fysieke inspanningen zijn een uitstekend middel om een goede fysieke conditie te onderhouden, om het risico op cardiovasculaire ziektes en diabetes te verlagen… en zo veel meer. Het is geen geheim meer, sporten is even goed voor het lichaam als voor de geest, maar ken je de voordelen van sporten voor de huid?

DE HUID ZIET ER JONGER UIT

Collageen is een eiwit dat van nature aanwezig is in de huid. Het zorgt voor samenhang, elasticiteit en regeneratie van het weefsel. Met de leeftijd vertraagt de collageenproductie progressief, en vanaf 25 jarige leeftijd is het gehalte zo sterk verlaagd, dat de eerste tekenen van veroudering tevoorschijn komen.

Bij een fysieke activiteit wordt het weefsel gevoed dankzij de zuurstof en de voedingsstoffen die via het bloed vervoerd worden. Hierdoor wordt de collageenproductie gestimuleerd en verhoogt de elasticiteit en de stevigheid van de huid. Ze ziet er steviger, egaler en jonger uit.

Daarbij verhoogt sporten de hoeveelheid antioxidanten, die de vrije radicalen vasthouden en tekenen van veroudering tegengaan.

DE HUID IS STEVIGER

De huid spant zich op een krijgt een betere elasticiteit omdat de gelaatsspieren zich opspannen tijdens de sportieve activiteit.

DE HUID STRAALT

Sport stimuleert de microcirculatie. Het zweten helpt om gifstoffen af te voeren, waardoor de huid een gezonde gloed en een mooiere teint krijgt.

Twijfel dus niet, als je de veroudering van je huid wilt tegengaan, trek je sportschoenen aan, met je mooiste sporttenue en beweeg. Je huid kan er alleen maar mooier op worden! Wanneer de sportsessie voorbij is, maken we plaats voor ontspanning en herstel. Maar vergeet zeker niet om na het sporten je verzorgingsritueel uit te voeren door de huid te reinigen, te tonifiëren en te hydrateren.